Přejít na obsah


Fotka

Zenza Bronica ETRS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
341 odpovědí na toto téma

#201 oldschooldave

oldschooldave

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 59 příspěvků(y)
  • LocationCeska lipa
Reputace: 1

Publikováno 6 únor 2017 - 20:25:40

Ne sehnal sem s gripem bez klicky klicka se.mi libi vic...
  • 0

#202 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 6 únor 2017 - 21:01:41

My kličky neztrácíme - ale naši předchůdci, prvotní majitelé, ano. Bronča bývala stroj na focení lidí, což se dělalo s gripem a hranolem. V téhle sestavě se zpravidla prodává.

 

V základu = s kličkou a komínkem je pro amatéra taková šikovnější, obratnější, ale většinou jde na sekundární trh z "pozůstalosti" nějakého profika, který kličku dávno někam založil a dnes, při prodeji foťáku za desetinu pořizovací ceny, se s hledáním nepřetrhne...

 

Clapci to je klička na Broně takový šunt že praskne nebo je ztrácíte? Mě se to u Mamči nestalo za 20 let...Zdařec Luigi :shock:


  • 0

#203 Luigi

Luigi

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 6 únor 2017 - 21:51:58

Jo, tak to chápu, díky za osvětu. Zdařec Luigi :shock:


  • 0

#204 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 7 únor 2017 - 11:44:27

Tu je spominana klucka.. Treba si po vytlaceni dorobit madlo..

Přiložený soubor  klucka.PNG   51,94K   9 Počet stažení

 

Samozrejme neni to ako originalna klucka, ale ulohu splni..

 

A tu je vykres na stiahnutie, nakresleny v sketchup-e..

 

ps.: ja som to nekreslil, som len zadavatel :)


  • 1

#205 ascharat

ascharat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationNová Baňa
Reputace: 1

Publikováno 6 květen 2017 - 13:55:37

Zdravím kupil  som si bronica etrsi ako nová za 250e je tam zenzanon PE 75/2,8. Zaujímalo by ma čo znamená

to PE a k čomu služi prepinač na spodku objektívu z nejakou kovovou zarážkou a pri ňom je napísane A a nejde snim pohnuť/aspon neviem ako/.Na ostatné som prišiel dva filmy som už spracoval a všetko ide ako má


  • 0

#206 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 297 příspěvků(y)
Reputace: 19

Publikováno 6 květen 2017 - 14:03:08

Kolíček se povysune a volič přesune až se objeví T. Pak závěrka zůstává po exponování otevřená dokud se neposune šoupátko zpět. Je to místo času T.


  • 0

#207 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 6 květen 2017 - 14:10:57

Jorge ma pravdu. je to ako nahrada za T. dlhu expoziciu ukoncis zakrytim krytkou a potom preunies supatko.

A ak sa nemylim PE znamena to co PS pri SQ rade. Ze mas novsi lepsiu verziu skla..


  • 0

#208 ascharat

ascharat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationNová Baňa
Reputace: 1

Publikováno 6 květen 2017 - 15:16:48

Ďakujem za objasnenie 


  • 0

#209 ascharat

ascharat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationNová Baňa
Reputace: 1

Publikováno 7 květen 2017 - 15:00:24

Stojí za to dokupiť k etrsi hranol alebo sa bez neho kludne zaobídem čitam na nete že je tam problém z ostrením


  • 0

#210 resolut

resolut

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
Reputace: 404

Publikováno 7 květen 2017 - 16:25:51

Stojí za to dokupiť k etrsi hranol alebo sa bez neho kludne zaobídem čitam na nete že je tam problém z ostrením

Já jsem hranol za rok , co používám ETRS využil jen párkrát. Většinou komponuju na šířku a raději se dívám na matnici :) No a měření v hranolu jsem taky ještě nevyužil. Raději externí expozimetr, nebo jen tak od oka..  Umím si ale dobře představit použití při portrétování na výšku, i u nějakých detailů v přírodě např..


  • 1

#211 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 7 květen 2017 - 16:27:57

Ja mam k sq nemeraci hranol a za 1,5 roka som ho pouzil 5x z toho 3x som nemal sachtu.po dokupeni sachty uz ani nad hranolom nerozmyslam


  • 0

#212 Nimrod

Nimrod

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 295

Publikováno 7 květen 2017 - 17:41:20

Ja mam k sq nemeraci hranol a za 1,5 roka som ho pouzil 5x z toho 3x som nemal sachtu.po domupeni sachty uz ani nad hranolom
Nerozmyslam

sq je čtverec, tam je situace trošku jiná...


  • 0

#213 ascharat

ascharat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationNová Baňa
Reputace: 1

Publikováno 7 květen 2017 - 18:14:23

myslím že mi bude stačiť šachta radšej dokupim nejaké sklá. Je to pekný stroj mám dojem že moja OM2n si dlhšiu dobu oddýchne


  • 0

#214 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 7 květen 2017 - 18:16:38

Záleží co fotíš. Na krajinu (focení na šířku) hranol akorát překáží. Na lidi (focení na výšku) je k nezaplacení.

Měřící nezbytný není, ale s cenou si moc nepomůžeš.

Stojí za to dokupiť k etrsi hranol alebo sa bez neho kludne zaobídem čitam na nete že je tam problém z ostrením


  • 0

#215 ascharat

ascharat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationNová Baňa
Reputace: 1

Publikováno 11 květen 2017 - 06:25:57

Nemáte niekdo na predaj hranol na etrsi


  • 0

#216 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 13 květen 2017 - 19:51:54

Mám takýto dotaz, ako neznalý tohoto typu. Aký rozdiel je medzi Zenza Bronica ETRS a ETRSi, s objektívom 2,8/75 a či cena 250-290EUR je reálna, alebo nie. Vďaka.


  • 0

#217 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 13 květen 2017 - 20:27:24

Etrsi ma optoti etrs:
Mirror lockup
Ttl flash a ttlotf. Nastavenie blesku na zaklade merania on the film
Bulb
Upraveny mechanizmus natahovania
Mechanizmus ktory zabrabi fotit ked je v backu (zo spravnym backom) darkslide
  • 0

#218 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 13 květen 2017 - 20:29:16

ETRSi ma niekolko vylepseni (predsklopenie zrkadla, cas B a par drobnosti). Najvvacsia vyhoda je pri pouziti hranola AE-III a prislusneho blesku, ked spolu umoznuju TTL bleskovu automatiku. Dobre snad pre divky povetrne ... :)

Cena zavisi od mnohych okolnosti. ETRSi je drahsia, byva v lepsom stave. Cena este zavisi od objektivu, su tri generacie, vyhodou, ale aj s vyssou cenou je PE model generacia s viacnasobnou MC vrstvou.

300€ nie je vobec vela, aj ked sa vidi na anglickych ibejoch za 100libier za telo a 75libier za objektiv + dvacka az padik za kazetku ...

Naozaj, dobry stav je podmienkou.

Treba asi este pripomenut, ze pre systematicku pracu bude treba nejaku lepsiu matnicu. Ta z ETRS sa ani len nahodou nepriblizuje k tej z Mamiya 645 Super/Pro ...


  • 0

#219 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 13 květen 2017 - 20:29:16

A k crne. Treba pozriet ebay v eu. Pripadne mimo eu a prieatat clo a dan
  • 0

#220 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 13 květen 2017 - 21:26:33

Ako neznalý jazykov by som nerád mútil vody v zahraničí. Je to len taký prieskum. Ja by som radšej nejakého Pentaxa. Ten dotaz vyprovokoval Bazos, na ktorom sú spomínané Broniky v podstate v rovnakej výbave.


  • 0

#221 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 14 květen 2017 - 10:03:57

Zahraničí doporučuju. Z Japonska kupuješ leštěnky po amatérech, u nás to mělo jen pár profíků co s tím zacházeli jak s výrobním nástrojem. Je to velký rozdíl.

Jinak ETRSi je mazlík, hlavní výhoda proti ETRS je zpravidla lepší stav. MLU se občas hodí, TTL měření blesku dnes nehraje roli.

Ako neznalý jazykov by som nerád mútil vody v zahraničí. Je to len taký prieskum. Ja by som radšej nejakého Pentaxa. Ten dotaz vyprovokoval Bazos, na ktorom sú spomínané Broniky v podstate v rovnakej výbave.


  • 0

#222 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 14 květen 2017 - 10:10:11

Technický komentář: TTL kabel se strká do těla. Nevyžaduje AE-III. Klidně stačí šachtička. Naopak vyžaduje adaptér SCA od Metze.

Používalo se to na svatby a podobně, dnes spíš jako kuriozita. Příklad použití viz má profilovka :)

Najvvacsia vyhoda je pri pouziti hranola AE-III a prislusneho blesku, ked spolu umoznuju TTL bleskovu automatiku. Dobre snad pre divky povetrne ... :)


  • 0

#223 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 14 květen 2017 - 10:51:39

Technický komentář: TTL kabel se strká do těla. Nevyžaduje AE-III. Klidně stačí šachtička. Naopak vyžaduje adaptér SCA od Metze.

Používalo se to na svatby a podobně, dnes spíš jako kuriozita. Příklad použití viz má profilovka :)
 

Najvvacsia vyhoda je pri pouziti hranola AE-III a prislusneho blesku, ked spolu umoznuju TTL bleskovu automatiku. Dobre snad pre divky povetrne ... :)

 

Aha. Novy poznatok ...


  • 0

#224 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 87

Publikováno 14 květen 2017 - 15:57:18

Ahoj,

 

vytahnul jsem po delsi dobe zase Bronicu. Nafotil jsem film s AE-III na prioritu clony. Vysel podexponovany. Porovnaval jsem mereni s digitalni a analogovou zrcadlovkou. Ty merily obe stejne, ale AE-III skutecne meri jinak. Ma nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?

 

Dik Pop


  • 0

#225 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 14 květen 2017 - 16:19:08

Ahoj,

 

vytahnul jsem po delsi dobe zase Bronicu. Nafotil jsem film s AE-III na prioritu clony. Vysel podexponovany. Porovnaval jsem mereni s digitalni a analogovou zrcadlovkou. Ty merily obe stejne, ale AE-III skutecne meri jinak. Ma nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?

 

Dik Pop

http://www.cameraman...rism_finder.pdf

Cital si?


  • 0

#226 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 14 květen 2017 - 17:40:18

Mám AE-II, a taky jí nevěřím :) používám jako neměřící. Respektive používám komínek.

AE-III má lepší reputaci, z povahy věci je novější. Nemohl jsi mít nastavený jenom spot? Nebo jiné ISO?

Ahoj,

vytahnul jsem po delsi dobe zase Bronicu. Nafotil jsem film s AE-III na prioritu clony. Vysel podexponovany. Porovnaval jsem mereni s digitalni a analogovou zrcadlovkou. Ty merily obe stejne, ale AE-III skutecne meri jinak. Ma nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?

Dik Pop


  • 0

#227 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 87

Publikováno 14 květen 2017 - 18:07:10

Mám AE-II, a taky jí nevěřím :) používám jako neměřící. Respektive používám komínek.

AE-III má lepší reputaci, z povahy věci je novější. Nemohl jsi mít nastavený jenom spot? Nebo jiné ISO?

Ahoj,

vytahnul jsem po delsi dobe zase Bronicu. Nafotil jsem film s AE-III na prioritu clony. Vysel podexponovany. Porovnaval jsem mereni s digitalni a analogovou zrcadlovkou. Ty merily obe stejne, ale AE-III skutecne meri jinak. Ma nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?

Dik Pop

 

Nene ... vse spravne!


  • 0

#228 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 87

Publikováno 14 květen 2017 - 18:11:15

 

Ahoj,

 

vytahnul jsem po delsi dobe zase Bronicu. Nafotil jsem film s AE-III na prioritu clony. Vysel podexponovany. Porovnaval jsem mereni s digitalni a analogovou zrcadlovkou. Ty merily obe stejne, ale AE-III skutecne meri jinak. Ma nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?

 

Dik Pop

http://www.cameraman...rism_finder.pdf

Cital si?

 

 

No ... listuju v tom ... ze bych neco prehlid? 


  • 0

#229 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 15 květen 2017 - 07:56:44

Ještě mě napadá jestli je chyba v měření jako v měření, nebo v přenosu naměřeného času - přeci jen musí informace proběhnout z hranolu přes tělo do závěrky v objektivu. Cestou je řada kontaktů, ty můžou být odpálené nebo špinavé. Zkus si to nasucho bez filmu proti expozimetru, jestli bude měřit cajk tak máš chybu v těle / skle. Jestli to bude i tak měřit blbě tak to máš blbý...


  • 0

#230 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 15 květen 2017 - 11:27:02

Fotografia je o fotonoch, mozno preto by som sa na elektrony nespoliehal :)


  • 0

#231 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 15 květen 2017 - 11:58:46

Kéž by to bylo tak jednoduché... zrovna Bronča je z těch kamer co mají bez baterky vážný problém (ztratíš kontrolu nad časem)

Fotografia je o fotonoch, mozno preto by som sa na elektrony nespoliehal :)


  • 0

#232 Popmar

Popmar

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationLitomyšl
Reputace: 87

Publikováno 15 květen 2017 - 12:12:22

Ještě mě napadá jestli je chyba v měření jako v měření, nebo v přenosu naměřeného času - přeci jen musí informace proběhnout z hranolu přes tělo do závěrky v objektivu. Cestou je řada kontaktů, ty můžou být odpálené nebo špinavé. Zkus si to nasucho bez filmu proti expozimetru, jestli bude měřit cajk tak máš chybu v těle / skle. Jestli to bude i tak měřit blbě tak to máš blbý...

 

Asi tomu nerozumim ... Zkousel jsem to bez filmu, jen expozimetr. A ten meri oproti jinym expozimetrum co mam doma jinak. Dosazuje kratsi casy ... tim padem podexponovava, coz bylo videt i na negativu. Zkousel jsem prumerny i bodovy mereni. Je to min. o 1EV mimo. Zkusim jeste novou baterku, mam ji tam dlouho. Ale ukazatel na ETRSi rika, ze je v poradku a mutimetr taky. 


  • 0

#233 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 15 květen 2017 - 15:07:38

Myšlenka byla, že kdyby hranol měřil přesně a fotky lezly podexponované tak může být problém v kontaktech. Automatika funguje tak, že hranol drží závěrku otevřenou na sílu, jde to mimo točítko časů a je zde prostor pro chybu v přenosu.

Každopádně tahle chyba se vyloučila, hranol měří nepřesně už do začátku. Napadá mě jedině zkusit Kociána (photohelp.cz) jestli by ho uměl seřídit.

Asi tomu nerozumim ... Zkousel jsem to bez filmu, jen expozimetr. A ten meri oproti jinym expozimetrum co mam doma jinak. Dosazuje kratsi casy ... tim padem podexponovava, coz bylo videt i na negativu. Zkousel jsem prumerny i bodovy mereni. Je to min. o 1EV mimo. Zkusim jeste novou baterku, mam ji tam dlouho. Ale ukazatel na ETRSi rika, ze je v poradku a mutimetr taky.


  • 0

#234 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 15 květen 2017 - 16:09:34

Kéž by to bylo tak jednoduché... zrovna Bronča je z těch kamer co mají bez baterky vážný problém (ztratíš kontrolu nad časem)

Fotografia je o fotonoch, mozno preto by som sa na elektrony nespoliehal :)

 

Je to ovela jednoduchsie ... Mam Mamiyu RB67 v skvelej kondicii a keby som chcel byt zly, poviem, ze mi ine netreba.

V skutocnosti mam vela aparatov, ktore preziju EMP a na nich staviam svoju hobby foto buducnost.


  • 0

#235 oteccasu

oteccasu

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 3 134 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 098

Publikováno 15 květen 2017 - 22:41:57

Víte někdo jak používat rámečky na  matnici? Které jsou na  jaký objektiv?

 Dík.


  • 0

#236 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 15 květen 2017 - 22:43:44

wtf?


  • 0

#237 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 16 květen 2017 - 06:29:25

Jediné rámky na matnici co mě napadají jsou na 35 mm film ve speciálních (velmi vzácných) zádech. Jinak to je klasická zrcadlovka, co na matnici to na negativu.

Jediné omezení matnic vs. objektivů je, že matnice s ostřicím klínkem nefungují dobře s málo světelnými objektivy (od f4 nahoru) a mezikroužky. Klínek tmavne a blbě se hledá úhel z jakého koukat.

Víte někdo jak používat rámečky na matnici? Které jsou na jaký objektiv?
Dík.


  • 0

#238 jirin_ol

jirin_ol

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 786 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 284

Publikováno 16 květen 2017 - 06:44:32

Jediné rámky na matnici co mě napadají jsou na 35 mm film ve speciálních (velmi vzácných) zádech. Jinak to je klasická zrcadlovka, co na matnici to na negativu.

Jediné omezení matnic vs. objektivů je, že matnice s ostřicím klínkem nefungují dobře s málo světelnými objektivy (od f4 nahoru) a mezikroužky. Klínek tmavne a blbě se hledá úhel z jakého koukat.

Víte někdo jak používat rámečky na matnici? Které jsou na jaký objektiv?
Dík.

 

ještě malá poznámka,  i když se  to  asi  broni  netýká:  některé matnice u  nečtverců  mají rámečky  pro kompozici  naležato či nastojato,  podle toho, jak má  našinec  otočený filmback.  A  taky  existují rámečky na matnici pro  všechny  formáty negativů (filmová záda) pro ten aparát určené.


  • 0

#239 oteccasu

oteccasu

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 3 134 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 098

Publikováno 16 květen 2017 - 17:35:18

No já je tam mam. Nechci laborovat, tak jsem se zeptal.


  • 0

#240 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 3 říjen 2017 - 10:21:09

Len taký dotaz neznalého: aj keď som prešiel niekoľko desiatok stránok na nete, nepochopil som na sto percent, kde u Bronici napr STRSi je vlastne závierka. Vydedukoval som, že centrálna závierka je v objektíve, len som nepochopil, ako sa nastavujú časy, na objektíve som nikde nevidel krúžok s časmi. A ešte jeden dotaz, tým pádom nie je možné použiť iné objektívy cez redukciu, napr. z Pentagonu Six?

Ďakujem 


  • 0

#241 Halka

Halka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 214 příspěvků(y)
  • LocationDevínska Nová Ves
Reputace: 57

Publikováno 3 říjen 2017 - 10:44:54

Casy sa nastavuju knoflikom na lavej strane tela; uzavierka je casovana elektronicky, ako na RZ. A ano, dedukcia je spravna.


  • 0

#242 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 3 říjen 2017 - 11:22:39

Vďaka


  • 0

#243 duuri

duuri

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 826 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 269

Publikováno 3 říjen 2017 - 12:14:49

minimalne na SQ je 1/500 mechanicka. a dalsie casy su elektormagneticky brzdene. ine skla ako pre danu radu nejdu pouzit


  • 0

#244 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 3 říjen 2017 - 18:58:57

Hm, tak to je taka malá mínuska pri rozhodovaní nad foťákom na 6x4,5. Mám totiž sadu 50, 80, 120 na Pentacona a myslel som si, že ich budem môcť využívať aj na novom stredoformáte cez redukciu.


  • 0

#245 Halka

Halka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 214 příspěvků(y)
  • LocationDevínska Nová Ves
Reputace: 57

Publikováno 3 říjen 2017 - 21:33:55

Pokial sa este len rozhodujes nad kupou 645 fotaku, tak pre Pentax 645 aj Mamiya 645 existuju adaptery na Pentacon bajonet (oba maju zavierku v tele). Neviem ako je to ale s kazetami na film u tychto dvoch modelovych rad, zda sa mi ze ich nemaju vymenitelne na sposob ETRS.


  • 0

#246 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 4 říjen 2017 - 07:49:20

No mal som zálusk na jeden Pentax s AF, ale mal k tomu len redukciu a Pentacon objektívy, načo mi teda je AF aparát bez aspoň jedného originál objektívu., Teda o Pentaxe viem, o Mamiy som to nevedel. Vďaka. Stále ned tým rozmýšľam. Tá Bronica sa mi celkom páči, uvidíme. Ešte jeden taký dotaz: a ako je to z dostupnosťou objektívov a ich cenami na Bronicu 645?


  • 0

#247 Fire

Fire

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationKolín
Reputace: 169

Publikováno 4 říjen 2017 - 10:15:36

No mal som zálusk na jeden Pentax s AF, ale mal k tomu len redukciu a Pentacon objektívy, načo mi teda je AF aparát bez aspoň jedného originál objektívu., Teda o Pentaxe viem, o Mamiy som to nevedel. Vďaka. Stále ned tým rozmýšľam. Tá Bronica sa mi celkom páči, uvidíme. Ešte jeden taký dotaz: a ako je to z dostupnosťou objektívov a ich cenami na Bronicu 645?

Bronica RF645 je rangefinder, objektivy jsou na ní tři a jsou drahé jak prase; dělala se krátce...

ETRSi skla stojí na ebayi někde od tří tisíc (dlouhé, ty moc nefrčí) někam k šesti, sedmi za širokoúhlou čtyřicítku. Jsou k ní dva zoomy, makro a rybí oko, ty jsou o dost dražší ale zbytečné.
  • 0

#248 keko

keko

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 069 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 038

Publikováno 4 říjen 2017 - 11:06:35

Podla pocutia a podla nevelkej skusenosti s Pentax 645, tato znacka ponukala iba vyborne a vynikajuce objektivy.

Zenaza Bronicu mam a k nej sa dodavali objektivy rozne. Treba si precitat, ktore su tie lepsie. Musim povedat, ze te moja 110-ka uplne novy model je vyrazne za vsetkym, co som na stredny format mal. Nedavno som predal Mamiyu Super 645, zakladny objektiv bol fantasticky, to len na okraj, pretoze k Mamiyi 645 neexistuje adapter na P-six bajonet.


  • 0

#249 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 4 říjen 2017 - 11:42:45

No, tu hore niekto tvrdil, že na Mamiyu redukcia existuje!?.

K tým objektívom, aké skúsenosti sú zo základným Zenzanonom 2,8/70?


  • 0

#250 Halka

Halka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 214 příspěvků(y)
  • LocationDevínska Nová Ves
Reputace: 57

Publikováno 4 říjen 2017 - 11:44:04

Errrr...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních