Přejít na obsah


Fotka

Slusnej expozimetr


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
210 odpovědí na toto téma

#51 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 19 červenec 2007 - 17:00:41

Bacha! Pokud tento expozimetr koupíte z hong kongu nebo usa a budete chtí využívat rádiový modul, je dost možné, že vám nebude fachat s evropskými blesky! A bacha, je pěkně ošklivej! :) Jinak není potřeba využívat hong kong, i v normálních lokacích jsou pěkný ceny. Jen si počíhat...


Pěkný ceny? Kde? A kdy? Nikdy sem nic pěknýho neviděl...
  • 0

#52 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 19 červenec 2007 - 17:10:49

Za poslední měsíc byla asi nejpěknější cena Sekonicu L-508 204 dolarů. Já ten svůj měl ještě levněji .) (a to už to je asi dva roky...)
  • 0

#53 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 19 červenec 2007 - 17:13:54

A za ten L-358 177 dolarů. Německo u obou o chlup dražší....
  • 0

#54 zajda

zajda

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 19 červenec 2007 - 21:02:30

a propó:
nevyfouk mi někdo z vás ten sverdlovsk4 na aukru asi tak týden zpět :D :-)
-přiznejte se :)
  • 0

#55 cuba

cuba

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 517 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 19 červenec 2007 - 23:42:24

neměl jsi skrblit :) , ale já to nebyl. Mě ten můj vyšel mnohonásobně levněji + oprava na 15 minut
  • 0

#56 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 červenec 2007 - 08:00:42

Teďka byl na Aukru exp. Hama. Byl za Kup teďkons: 300kč

Snad mi to bude nějakou chvíli stačit.
  • 0

#57 wolfram

wolfram

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 166 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 červenec 2007 - 09:41:35

před více než rokem jsem si pořídil digisix - kupoval jsem ho nový - stál něco kolem 4 - 5 tisíc. Trochu jsem remecal, že dávám tolik peněz za takového prcka. S odstupem času si říkám, že to byla jedna z nejlepších investic. Je to mrňavé, takže to nosím na krku (opravdu denně) a používám to i jako hodinky. Umí to i odpočet se zvukovým signálem, takže se mi to hodí i při volání filmů. Měří odražené i dopadající světlo. používám prakticky výhradně měření na dopadající světlo a jsem s tím maximálně spokojen. Jestli bych měl výhrady, tak trochu se ošoupala číslíčka a obal nevydržel můj způsob používání (ale ten je fakt hooodně intenzivní). Hned na začátku se mi stalo, že jsem dost zmokl a zapomněl, že mnám expozimetr na krku - dostala se do něj zřejmě voda a tak do druhého dne zlobil. Když oschl, tak se vzpamatoval a od té doby funguje zcela bez komplikací.
  • 0

#58 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 24 červenec 2007 - 11:12:57

Neumím sice tou jejich hatmatilkou, ale řekl bych že by to mohla být dobrá a hlavně levná koupě:
http://cgi.ebay.co.u...07328&rd=1&rd=1
Ta si to někdo vydražte, včera jsem koupil skener, takže finanční limit na čas vyčerpán :)
  • 0

#59 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 červenec 2007 - 11:17:29

Neumím sice tou jejich hatmatilkou, ale řekl bych že by to mohla být dobrá a hlavně levná koupě:
http://cgi.ebay.co.u...07328&rd=1&rd=1
Ta si to někdo vydražte, včera jsem koupil skener, takže finanční limit na čas vyčerpán :)


No nevypadá to špatně. Já bych ale uvítal něco s měřením dopadajícího světýlka... Podělí se tady někdo o zkušenosti se spotmerama?
  • 0

#60 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 415 příspěvků(y)
Reputace: 115

Publikováno 24 červenec 2007 - 11:30:44

jenda: to máš z toho - kdybys nekupoval digitalisticko infiltrační nástroje... :lol:

já ho dostal k vánocům :)
  • 0

#61 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 24 červenec 2007 - 11:46:41

jenda: to máš z toho - kdybys nekupoval digitalisticko infiltrační nástroje... :lol:

já ho dostal k vánocům :)


Infiltrační nástroj nebo expozimetr :?: :?


Jsou to asi dva roky co jsem si koupil Sekonic L308B. Letos na jaře jsme se ale rozloučili, prakticky jsem ho nepoužíval. Pro mě byla chyba kupovat expozimetr na dopadající a teď už to vím. Tohle zjištění mě stálo 1000kč. Ze spotmetru expozimetr na dopadající udělat jde, opačně to možný není (změřením šedý tabulky - jo, je to nouzovka, ale...).
  • 0

#62 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 462

Publikováno 24 červenec 2007 - 11:51:22

Ten Pentax zrovna někdo prodává na Paladixu. http://www.paladix.c....php?adid=42625

Jinak co se týče zkušeností se spotmetry - i jeden stupeň je moc .) Víc než jeden stupeň ani náhodou nebrat....
  • 0

#63 jirif

jirif

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 24 červenec 2007 - 13:07:44

Ten Pentax zrovna někdo prodává na Paladixu. http://www.paladix.c....php?adid=42625

Jinak co se týče zkušeností se spotmetry - i jeden stupeň je moc .) Víc než jeden stupeň ani náhodou nebrat....



Tak tohle bych určitě ignoroval. Já koupil na ebay v Německu Pentax digi spotmetr - tedy tu novější a lehčí verzi v přepočtu za 4800. Tady ta cena skoro 7k je už dost nadražená
  • 0

#64 KarelJ

KarelJ

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 218 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 24 červenec 2007 - 16:21:52

Pentax V je skvely, ale tahle cena ??? kupoval jsem jej u Pazdery pred lety za necele 3 000 Kc.
  • 0

#65 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 24 červenec 2007 - 19:52:35

Ta aukce vypadá fakt moc hezky tak to někdo zkuste! Určitě cena nevyletí tolik jako v us nebo Německu, moc lidí o ní asi neví (nebo nebudou kupovat ze zahraničí, pro nás je to jedno).

KarelJ: Za 3000Kč? no tak to byl kauf roku!
  • 0

#66 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 394

Publikováno 19 srpen 2007 - 16:49:32

Právě mi na ebay utekl o vteřinku Pentax Spotmeter V, z Francie, Paypal, poštovné 20€, rozumná domluva, prostě všechno supr. A prd.
Byl vydražen za 64€ :roll: :D
  • 0

#67 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 10:34:54

a nemate kluci nekdo zkusenosti s timhle dtrojem?

http://www.sekonic.c...ucts.asp?ID=109

ja ho vydrazil na aukro za 1385kc. Ted cekam az me prijde, coz hadam bude tenhle tyden. Potreboval sem k yashice, abych netahal dalsi telo:o)
  • 0

#68 abs

abs

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 370 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 20 srpen 2007 - 10:58:43

V nějaké starší verzi ho mám. Je to takový pěkný retro, ale když je málo světla tak to už něměří moc přesně.
  • 0

#69 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 11:29:25

V nějaké starší verzi ho mám. Je to takový pěkný retro, ale když je málo světla tak to už něměří moc přesně.


aha.ja myslel ze bude naopak presnej.tak tos me nepotesil:o)ikdyz ja p povetsinou stejne fotim kdyz je vic svetla:o)a neplatej k tomu stejny propozice jako u interniho expozimetru?tedy kompenzace atd? ja sem si sosnul navod a az me jde hlava kolem co se tim da merit. no sem na to vazne zvedavej. mozna je ta nepresnot jak rikas, zpusobena tim ze nema baterku.
  • 0

#70 abs

abs

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 370 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 20 srpen 2007 - 12:00:43

Presne tak, na presnejsi mereni tmavsich scen uz potrebujes bateriovy expozimetr. Ale rozumne osvetlenou scenu promeris bez potizi. Ja prakticky nesundavam lumisphere, prilozim k foceny scene, namirim smerem k fotaku a vysledky jsou v pohode.
  • 0

#71 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 20 srpen 2007 - 12:12:56

Nejlepčí je ogaři sverdlovsk, je laciný, nerozbitný, blbovzdorný a přesný. Mám dva. Jeden za 600, druhý za pětikilčo.
  • 0

#72 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 12:34:31

Presne tak, na presnejsi mereni tmavsich scen uz potrebujes bateriovy expozimetr. Ale rozumne osvetlenou scenu promeris bez potizi. Ja prakticky nesundavam lumisphere, prilozim k foceny scene, namirim smerem k fotaku a vysledky jsou v pohode.


jedinej problemek je mozna v tom ze ten co sem si vydrazil nema lumisphere ale jenom ten lumidisk nebo jak se ten ony bazmek jmenuje. coz jestli jsem dobre pochytil je pouzivany ke zmereni kontrastu a rozsahu sceny. tu lumisphere se mi snad podari zakoupit.

da se merit primo expozice s tim lumidiskem?
  • 0

#73 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 srpen 2007 - 12:48:41

Nejlepčí je ogaři sverdlovsk, je laciný, nerozbitný, blbovzdorný a přesný. Mám dva. Jeden za 600, druhý za pětikilčo.


No, já jsem toho co mám rozbil (nikdy neběhejte s expozimetrem v kapse po betonu... skoro jsem ho ani nenašel), pak jsem se ho pokusil "opravit" a při té příležitosti ho téměř zničil úplně, nějak se toho lekl a začal zase měřit - klasické sčítání chyb.
Každopádně, vydrží fakt hodně, ale má radši jemnější zacházení :lol:

A jak jsem psal, už jinde, drží na šroubkách, které jsou pod zadním plechovým krytem, sice vypadá, jako že za žádnou cenu nejde dolů ale je jen přilepený...
  • 0

#74 abs

abs

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 370 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 20 srpen 2007 - 12:55:49

No tak da se samozřejmě - proměříš ten kontrast scény, zprůměruješ si to a dostaneš co potřebuješ. Ale je to holt pracnjější. Ten lumisphere si sežeň.
  • 0

#75 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 13:41:48

No tak da se samozřejmě - proměříš ten kontrast scény, zprůměruješ si to a dostaneš co potřebuješ. Ale je to holt pracnjější. Ten lumisphere si sežeň.


tak ja prave myslel bez toho zprumerovani:o)
  • 0

#76 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 13:44:24

a nemate kluci nekdo zkusenosti s timhle dtrojem?

http://www.sekonic.c...ucts.asp?ID=109

ja ho vydrazil na aukro za 1385kc. Ted cekam az me prijde, coz hadam bude tenhle tyden. Potreboval sem k yashice, abych netahal dalsi telo:o)


Jestli pak uhádneš, proč tě vyšel tak draho? Proč zrovna za 1358kč??? ....
  • 0

#77 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:22:05

a nemate kluci nekdo zkusenosti s timhle dtrojem?

http://www.sekonic.c...ucts.asp?ID=109

ja ho vydrazil na aukro za 1385kc. Ted cekam az me prijde, coz hadam bude tenhle tyden. Potreboval sem k yashice, abych netahal dalsi telo:o)


Jestli pak uhádneš, proč tě vyšel tak draho? Proč zrovna za 1358kč??? ....


sem se preklik 1385. ale draho?ne to urcite ne. porad dost slusna cena. btw klidne sis teda ten prihoz mohl odpustit:o)
  • 0

#78 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:29:34

No to sem asi nemohl. Původně sem ho opravdu chtěl. Bohužel jsem se nemohl ůčastnit závěrečného boje až do posledních sekund. Proto sem přihodil tak dvě hodiny před koncem. A pro si mě pak taky přehodil.
Kdybych u toho mohl sedět až do konce, tak by výsledná cena byla jinde (větší, ale spíš asi menší). No co už....
  • 0

#79 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:34:19

no jo smolik no. tak alespon budes vedet ze je v dobrejch rukach a ze sme si to nestelovali nekam nahoru. muzu te uklidnit ze bys musel jit nahoru o hodne moc a to uz by te netesilo.
  • 0

#80 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:47:22

no jo smolik no. tak alespon budes vedet ze je v dobrejch rukach a ze sme si to nestelovali nekam nahoru. muzu te uklidnit ze bys musel jit nahoru o hodne moc a to uz by te netesilo.

Mám hranici, na které bych rychle vyměknul, ale i tak to mohla být sranda. Pokud bych se dostal na ono hranici, tak kupuju na eBay- to je jasné.
  • 0

#81 milanulrich

milanulrich

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:50:44

no jo smolik no. tak alespon budes vedet ze je v dobrejch rukach a ze sme si to nestelovali nekam nahoru. muzu te uklidnit ze bys musel jit nahoru o hodne moc a to uz by te netesilo.

Mám hranici, na které bych rychle vyměknul, ale i tak to mohla být sranda. Pokud bych se dostal na ono hranici, tak kupuju na eBay- to je jasné.

jasne. taky bych nesel zase nijak extra vysoko, kdy uz by se me to za slusny penize nevyplatilo.nekradu:o)ikdyz teda ja ti nadal do blbcu:o)mohl byt o temer pulku lacinejsi:o)))tejden si toho nikdo nevsimne a dve hodky a pfuuu:o)to me nastvalo teda:o)
  • 0

#82 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 srpen 2007 - 14:54:05

Sem si říkal, co to byla za jaryna, co přihazuje půl roku před koncem aukce. Typickej nováček... :lol:
Ale když už si ho chtěl, tak sis ho pěkně zaplatil. Ať tě to mrzí aspoň z poloviny tak jako mě!
  • 0

#83 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 40

Publikováno 23 leden 2008 - 21:58:36

říkal jsem si, že bych založil nové vlákno, kvůli mému dotazu, ale na druhou stranu bych to tu nechtěl tak moc zaplevelovat....
tak snad jen, jestli by mi zdejší dobří lidé poradili, jestli má cenu bojovat o Gossen Polysix http://www.aukro.cz/...tronic_cds.html (a ta cena neni zrovna lidová, ne?) nebo je lepší si koupit Gossen Lunasix 3 za cca 1600 Kč....???

nějak tápu, co je lepší řešení. u toho Polysixe se mi líbí, že se člověk kouká skrz hledáček a přesně(ji) vidí, co vlastně měří, jestli jsem se dobře koukal, tak to u Lunasixe 3 nejde, žene? bodové měření mne nechává taknějak poměrně vlažným, 30° zatím bohatě stačí.... spot nástavec se dá sehnat na oba, ne? nejvíce by mne asi trápilo měření za nízkých hladin osvětlení, Lunasix 3 by měl zvládat až -4 EV, o Polysixu jsem nenašel skoro žádnou informaci... :/
neporadíte mi někdo, který z nich by byl lepší volbou? potřebuji něco pohotového, co bude přesnější, než TTL hranol k Sixu 8-)

díky
  • 0

#84 otik

otik

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 299 příspěvků(y)
Reputace: 119

Publikováno 23 leden 2008 - 22:52:44

sixu by určitě slušel lunasix. mám ho, a jsem velice spokojený. kup si lunasix, toť má rada.
  • 0

#85 Matess

Matess

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 14 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2008 - 19:29:58

Zdravím, abych nemusel plácat nové téma, tak to posílám sem...
Koukám se po nějakém flashmetru, nejlíp i s jednoduchým expozimerem (není podmínka) nevíte o něčem? Toto téma jsem si pročetl, něco málo se tam i objevilo, ale... Potřebuju to na občasné změření studiového záblesku, a tak za to nechci dát moc... klasika :lol:
  • 0

#86 barney

barney

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 120 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2009 - 08:07:57

Nevíte někdo o návodu na Fomei Polaris? Teda hlavně v jaké poloze té bílé polokoule nahoře to vlastně co měří?
  • 0

#87 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 11 srpen 2009 - 08:12:43

Nevíte někdo o návodu na Fomei Polaris? Teda hlavně v jaké poloze té bílé polokoule nahoře to vlastně co měří?

Zkusil bych napsat přímo do Fomei, třeba návod pošlou.
  • 0

#88 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 293 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 278

Publikováno 11 srpen 2009 - 09:12:15

Nevíte někdo o návodu na Fomei Polaris? Teda hlavně v jaké poloze té bílé polokoule nahoře to vlastně co měří?


jeden hradecký kolega polaris doma má, kupoval novej kus, tak návod má asi taky, ale dělá doma vzduchotechniku a nemá čas čučet na internet
ale večer je krátké hradecké předsedovodigifilmopivo a měl bych se tam s ním setkat, tak se zeptám
hádám že tam jsou dvě polohy na měření odraženého (odsunuto) a dopadajícího světla (čidlo zakryto polokoulí)
  • 0

#89 Jorge

Jorge

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 259 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 11 srpen 2009 - 13:18:23

Když čidlo polokoulí zakryješ měří dopadající, když čidlo odkryješ měří odražené. Žádná věda. Intuitivní ovládání.
  • 0

#90 prema

prema

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 11 srpen 2009 - 18:21:22

Stejně jako spousta předchozích doporučuji Sverdlovsk 4. Používám ho k Sixu a TLR ,když si nejsem moc jistý odhadem / hlavně v interiérech,kde nějaké odhadování vcelku může velmi jednoduše klamat/ a chybnost expozice s ním je to poslední,co by mě nějak znepokojovalo.Nečekaně výtečný strojek za velmi hezkou cenu.Jednoduchý,přehledný,rychlý,nemám k němu absolutně žádné výhrady.Ten hranol rozhodně nedoporučuji,je v něm neuvěřitelná tma a už tak mírně specifický obraz na sixácké matnici je jím dále neskutečně degradován !!!
  • 0

#91 026200

026200

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 266 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 11 srpen 2009 - 19:23:38

Stejně jako spousta předchozích doporučuji Sverdlovsk 4. Používám ho k Sixu a TLR ,když si nejsem moc jistý odhadem / hlavně v interiérech,kde nějaké odhadování vcelku může velmi jednoduše klamat/ a chybnost expozice s ním je to poslední,co by mě nějak znepokojovalo.Nečekaně výtečný strojek za velmi hezkou cenu.Jednoduchý,přehledný,rychlý,nemám k němu absolutně žádné výhrady.Ten hranol rozhodně nedoporučuji,je v něm neuvěřitelná tma a už tak mírně specifický obraz na sixácké matnici je jím dále neskutečně degradován !!!


Já zas takové nadšení v souvislosti se Sverdlovskem 4 nesdílím. Myslím si, že o jeho přesnosti a spolehlivosti kolují stejné pohádky jako o nespolehlivosti P-sixe. Mimochodem sixovský hranol měří perfektně a narozdíl od Sverdlovska s titěrným hledáčkem, přesně víte co měříte. Měl sem 3 kousky. První, co jsem koupil před lety, měřil špatně a navíc hledáček poněkud hleděl šikmo. Před dvěma měsíci sem koupil další, abych už nemusel tahat digitál jako expozimetr a mohl měřit i dopadající světlo. Asi po třech týdnech zkoušení začal vykazovat velkou odchylku v měření. Všechny součástky byly v pořádku a bylo mě sděleno, že pravděpodobně změnilo své parametry čidlo. Třetí kousek jsem pak koupil "naslepo" na Aukru a ten neměřil vůbec... Pak už sem se naštval a koupil si nový expozimetr. Nevím tedy... Pokud chcete Sverdlovsk, tak asi co nejnovější, pokud se to ovšem dá nějak poznat.
  • 0

#92 barney

barney

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 120 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 srpen 2009 - 19:54:08

Když čidlo polokoulí zakryješ měří dopadající, když čidlo odkryješ měří odražené. Žádná věda. Intuitivní ovládání.

Jj díky, právě jsem to dneskazkoušel a je to ono.
  • 0

#93 kdoco

kdoco

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 106

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:46:17

nu, i já se musím připojit s chválou sverdlovsku 4 (případně i 2) - nepozoruji u svého žádná problém. hledáček mi přijde vyhovující. za ty peníze mi to přijde obrovská přidaná hodnota. mám i seconic l 438 (nebo tak nějak) - má nastavitelný rozsah 10 - 3 stupně, je celkem příjemnej na ovládání... ale je těžkej, neskladnej (oproti sverdlovsku, kterej nosim stále v kapse).
  • 0

#94 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 445 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 275

Publikováno 12 srpen 2009 - 06:10:55

Ze sovětských expozimetrů je dobrý ještě Leningrad 6. Na rozdíl od ostatních Leningradů tento nemá selenové, ale CdS čidlo a měří i nižší hodnoty osvětlení. Má i hledáček pro přesnější zaměření. Přinejmenším můj kus měří uspokojivě přesně.
  • 0

#95 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 616 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 12 srpen 2009 - 10:47:29

Používám leningrad4.Chce to akorát zvyk,kdy to přepnout na ten druhý rozsah.Koupil jsem 2.Jeden za 40kč a druhý za 20kč.Funkční je ten za 20kč ten druhý je nelineární,ale ne kvůli čidlu,ale asi je po nějakém nárazu.Měřák se asi ve 2/3 přidírá a jde tam ztuha,někdy se nechce ručička vrátit.
Nedávno jsem byl v kamrlíku v Ostravě a tam měl jeden leningrad 4 zdarma.
  • 0

#96 oteccasu

oteccasu

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 300 příspěvků(y)
Reputace: 458

Publikováno 24 září 2009 - 20:27:13

Dostal se mi do ruky expozimetr MINOLTA FLASH METER V. Nemáte na něj někdo nívod k použití?
Dík.
  • 0

#97 Bohousek

Bohousek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 329 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 24 září 2009 - 20:30:49

http://www.cameraman...ash_meter_v.pdf

Bohousek
  • 0

#98 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 003 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 187

Publikováno 27 září 2009 - 20:48:32

Pořídila jsem si Sverdlovsk 4, nemáte někdo na něj návod? Nejlépe v češtině? předem děkuji :wink: ;-) [/b]
  • 0

#99 Vlcak

Vlcak

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 269 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 27 září 2009 - 20:50:53

Pořídila jsem si Sverdlovsk 4, nemáte někdo na něj návod? Nejlépe v češtině? předem děkuji :wink: ;-) [/b]

navodu netreba, vice viz zde, asi nejlepsi ceska stranka o Sverdlovsku :

klik
  • 0

#100 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 174

Publikováno 28 září 2009 - 09:33:44

Pořídila jsem si Sverdlovsk 4, nemáte někdo na něj návod? Nejlépe v češtině? předem děkuji :wink: ;-) [/b]


Vítaj na temné cérko neščastná!!!!

Tož návod v češtině je asik tento: Krótíš, krótíš, krótíš tým kulatým byzmekom, čučíš sa do teho okénka, to co měřáš si dáš mezivá ty tečky v tym okénku, krótíš, krótíš furt a včil......zhasne ta červená dioda!!!

Máš naměřené.

Tož toliko říká návod v češtině. :-)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních