Ja mám tiež akýsi špecifický trabl s OM2SP. Ak by ste mi dali nejaké tipy, čo s tým, budem rád.
Strojček sa správa sa takto:
1/ zapnem to - prepnem z červeného B na nejaké normálne časy. Displej v hľadáčiku funguje normálne. Fotím.
2/ foťák odložím, povedzme na 10 minút. SPčko sa zrejme prepne do nejakého standby módu, display zhasne
3/ chcem znova fotiť, lenže často sa stane, že sa mi už nepodarí ten displej prebudiť. Pritom ale v režime AUTO alebo PROGRAM foťák normálne funguje, to som otestoval. Akurát displej neukazuje
Odpozoroval som, že:
- niekedy sa mi podarí displej prebudiť tým, že vykonám battery check. SPčko pípne, displej sa zapne. často to ale skončí tak, že displej iba preblikne (iba niektoré segmenty) a nič
- keď som SPčko asi po roku vytiahol zo skrine, vložil nové baterky, tak displej zdochýňal veľmi často. Keď s tým teraz fotím častejšie, tak sa mi zdá že trucuje menej
- keď displej trucuje, nepomáha nič iné, len vypnúť SPčko aspoň na 2-3hodiny. Skúšal som dozblbnutia prepínať páčku SPOT/AUTO/PROGRAM/CHECK, nemalo to efekt. Ani manipulácia s kolečkom na korekciu expozície nemá efekt, ani jemné stláčanie spúšte.
Moje domnienky:
- odchádza elektronika. To čakanie 2-3 hodiny kým sa umravní, to by som tipol snáď na nejaký kondenzátor, že musím čakať kým sa vybije
- alebo príliš vysoké napätie nových bateriek ? (2x SR44) Tomu nahráva fakt, že sa to správanie časom trochu zlepšilo
- alebo nejaké zoxidované kontakty ?
- alebo ma straší duch Yoshihisa Maitaniho za trest, že som jeho dielo nechal ležaať v skrini ?