Poslední dobou zvětšuju hlavně na 18x24 a trochu 24x30, prakticky všechno na Fomabrom variant nebo Fomaspeed (13x18). Z doby asi rok zpátky mi v šuplíku zbylo pár obálek s různejma papírama, byl tam Fomabrom N, Fomatony MG baryt a myslím že i speedy tam ještě budou. Když otevřu nové balení, buďto jeho obsah přemístím do starší obálky nebo na ní nalepím štítek s popisem co e skrývá uvnitř. Ale ouha, v šuplíku se objevilo pár obálek bez popisu, v jedné byl jeden baryt a v druhé asi šest listů. Třetí obálka se třema, čtyřma papírama byla popsaná jako Brom N. No což, tak trochu jsem si pamatoval, co mi zbylo, takže samotný papír jsem identifikoval jako pevnou gradaci (docela by mě zajímalo proč když ta byla ve druhým popsaným balení) a jal se zvětšovat. Po nekrátkých peripetiích jsem našel správnou expozici (30x40 jsem dělal skoro po roce) a hodil to na poslední papír. maličko jsem to upek, co se dá dělat. Další pokus směřoval na Brom N, takhle jsem je zpracoval všechny (jeden padnul na zkoušky) a s výsledkem jsem byl jakž takž spokojen. Měl jsem ale připravené ještě dva záběry, tak jsem automaticky šáhnul po poslední obálce tohoto formátu a jal se zvětšovat. První zkouška dopadla dost bledě, podexpozici jsem přisoudil přechodu z pevné gradace na MG, a upravil hodnoty. První zvětšenina - dobrý, ale zkusil jsem ji ještě pro jistotu trochu ztmavit, vypadalo to exkluzivně! Pak jsem zkusil poslední připravený záběr a když jsem dal máchat tuhle finální verzi, tak jsem si všimnul, že první fotka je proti těmhle výrazně do fialova. Když jsem to pečlivě porovnal s usušenýma předlohama menších rozměrů, vyšlo najevo, že fotka není fialová, to jenom ty novější printy jsou do zelena

Co jsem tímhle chtěl sdělit? Nebuďte líní, třiďte odpad. Teda mějte pořádek ve vlastních věcech, nebo se z toho zblázníte