Přejít na obsah

Fotka

Temnokomorník

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
729 odpovědí na toto téma

#601 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 16 březen 2011 - 07:32:29

Slovo Admina, k proběhlé diskuzi.
Stando K. , kritika by neměla být urážkou. A pokud už má být tak silně podaná, nebylo by lepší napsat to soukormě Karlu Rodinalovi? Dál si o tom promluvíme v poště.
Vlčáku - dávám ti třídenní ban na temnou. Ač jsi se chtěl zastat tvůrců a myslel jsi to dobře, tenhle způsob komunkace nejde tolerovat.
Diskuzi posléze smažu, nic dobrého nepřináší. Teď na to nemám čas.

• 0

#602 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 16 březen 2011 - 08:18:44

Jiří, nic nebylo mazáno... vše je tu zachováno (zatím). Věnujte se diskuzi nad Temnokomorníkem, ano? Jakékoliv odbočky jinam umažu později. (spooky st 16. březen, 2011 1:04, Jirinol st 16. březen, 2011 6:23, ToFF teď).

přehlédl jsem, děkuji za upozornění. Polepším se. už nebudu vstupovat do diskusí, kterým nerozumím (ypresovu větu chápu jako vyjádření k obsahu článku, nikoli osobě autora, na rozdíl od jeho obhájců), stejně jako již nebudu kupovat časopis, jehož první dvě čísla mě velmi zaujala, kvůli článkům, kterým nerozumím. Ale pokud se to tobě nebo jinému nelíbí, klidně to vymaž, jsou to jen slova. :D
  • 0

#603 tallpe

tallpe

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 16 březen 2011 - 09:18:09

Tož přátelé, taky jsem si páté číslo včera koupil, čímž potvrzuji, že v Brně je nejen na Staré osadě, ale už i na Pekařské.

Obsahově jsem s Temnokomorníkem víceméně spokojený, i s tímto číslem.

Nějaké námitky, připomínky? Ale jo. I když ryze moje osobní. Zdá se mě, že použité řezy písma se vizuálně trošku bijí, zejména vložené rovnice a vzorce mi tam fontem písma (Times ?) ke zbytku stránky moc nesedí.
A když už jsem u té vizuální stránky, nevím jak ostatní, ale moje oči mají problém s použitým písmem textu vůbec. Zrak mi běhá po těch patičkách nahoru dolů, střídání normálního řezu s tučným a kurzívou ještě zvládám, záhlaví článků psané velkou kurzívou je pro mě za trest. Osobně bych uvítal ponechání stávajícího písma nadpisů a jmen autorů, ale běžný text bych uvítal v nějakém nekonfliktním bezpatkovém fontu. Ale možná jsem jenom barbar a oku ostatních čtenářů to lahodí?!
  • 0

#604 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 847 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 16 březen 2011 - 09:56:19

S Ypresem většinou nesouhlasím, to jistě víte. Tady se ho musím zastat.
Pokud očekáváte kritiku na temnokomorníka, musíte být připraveni hlavně na tu negativní, pozitivní se objevuje méně často, protože zákazník je spokojen a málokterý to potřebuje ventilovat. Pro Vás to měla být příležitost k zamyšlení a sebereflexi a ne jen vidět nějaké osobní útoky. A rejpnu si, Stando, Tvoje heslo o kritice a učiteli dostalo teď na frak jako blázen.
Každopádně mě překvapily reakce Vlčáka, Sbrizy a Toffa. Tedy urážky, hra na hyperkorektnost(vykání) a rozdávání domácích úkolů, kde se má Ypres objájit? WTF?
Ypres na plnou hubu řekl to, co ostatní vědí už dávno, že císař je nahý. Jeho nahotu si každý může prohlédnout na FA.cz v diskusi a zejména v jeho kritikách v tamější fotogalerii, které jsou mírně řečeno úsměvné.
Pamatuju si, jak jsme byli v začátcích TK nešťastní z Bzencaka(Ahoj :)), který často říkal přesně, co si myslí a často i vulgárně. Vířil vodu. Teď už ho chápu a rozumím. Ano, nejsem Bzencak. A ryunin není Helbich ani Fárová.
Doufám, že to chápete jako kritiku a vyjádření názoru a ne jako plivání a útočení(Pavle).
Zdraví Notorius. :D
  • 0

#605 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 836 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 438

Publikováno 16 březen 2011 - 10:10:58

ano internet je dvojsečná zbraň, vydavatel má možnost okamžitě pozorovat reakce čtenářů ty spokojené i ty kritické
komu se to nelíbí, ať si dá radši řízek neé?
  • 0

#606 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 16 březen 2011 - 10:35:50

Pan Válek je velmi vzdělaný a kultivovaný člověk

O tom jistě není pochyb :http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=678678&gal=photo Jen nechápu proč se v časopisu s názvem TEMNOKOMRNÍK objevují v jeho nic neříkajících článcích digitální fotografie.
  • 0

#607 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 13:00:33

Notorie, ano beru to jako názor, v pohodě.
Jen si prosím uvědomte, že sám Ypres přiznává, že se jedná o útok. Já jsem článek nečetl, nevím o čem je, nemůžu k tomu mít vlastní názor. Nevím jak je jeho rozhořčení oprávněné. Proto prosím nechme celou situaci být, neviřme vody které byly poslední dobou tak příjemně klidné. Pokud se ani vám článek nelíbí, dejte to vědět prosím kulturněji. Temnokomorník se nerovná temná komora. Pořád tu budou platit pravidla slušného chování. Nikdo tu prostě nebude nikoho ostouzet, zvláště ti, kteří mají hroudu másla sami na hlavě. Potrefené husy nechť nekejhají. Díky.
  • 0

#608 seykb

seykb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 13:35:57

včera mi manželka Temnokomorníka koupila u nás na vsi - chtěl bych zde poděkovat za tuto možnost, těší mě to o mnoho více, než kdybych časopis sháněl ve městě (a nejde jen o ušetřené kroky)

k obsahu se zatím vyjadřovat nemohu, číst budu až dnes, ale pokud budu mít potřebu se k němu vyjádřit, ať už kladně či naopak, pak asi raději sednu ke stolu a napíšu redakci dopis - nechcete to udělat také tak? plnicí pera máte, tak je použijte, třeba váš dopis v příštím čísle pan Rodinal otiskne :D
  • 0

#609 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 13:42:16

Notorie, ano beru to jako názor, v pohodě.
Jen si prosím uvědomte, že sám Ypres přiznává, že se jedná o útok. Já jsem článek nečetl, nevím o čem je, nemůžu k tomu mít vlastní názor. Nevím jak je jeho rozhořčení oprávněné. Proto prosím nechme celou situaci být, neviřme vody které byly poslední dobou tak příjemně klidné. Pokud se ani vám článek nelíbí, dejte to vědět prosím kulturněji. Temnokomorník se nerovná temná komora. Pořád tu budou platit pravidla slušného chování. Nikdo tu prostě nebude nikoho ostouzet, zvláště ti, kteří mají hroudu másla sami na hlavě. Potrefené husy nechť nekejhají. Díky.

Dík, Pavle. Svoje jsem řekl a souhlasím. Možná bych se jen přimluvil, aby se to nemazalo, aspoň ne ten úvodní příspěvek.
  • 0

#610 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 16 březen 2011 - 14:07:01

O tom jistě není pochyb :http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=678678&gal=photo Jen nechápu proč se v časopisu s názvem TEMNOKOMRNÍK objevují v jeho nic neříkajících článcích digitální fotografie.

Mám pocit, že právě takové paparazzi praktiky nejvíce kazí přátelskou atmosféru, kde se ve vás bere tolik nenávisti? Nebo je to ješitnost, která vám brání přijmout skutečnost, že se k fotografii vyjadřuje někdo, kdo se na temné zcela bezelstně ptal na pravidla expozice nebo jak založit film? Copak to nějak souvisí s obrazem a fotografií jako takovou? Čudlikaření a fotografie jsou dvě různé věci, které spolu nemusejí vůbec souviset.

Mohla se tady rozvinout slušná a fundovaná polemika nad názory a články v Temnokomorníku, ale konkrétními a promyšlenými argumenty tu zatím nikdo neoponoval. Zatím se jen napadalo, uráželo a kategoricky odsuzovalo.

Abych šel příkladem, položím konkrétní otázku, o kterou digitální fotografii v článku Romana Válka se jedná?
  • 0

#611 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 16 březen 2011 - 14:29:35

Staníku, nechtěl sem reagovat, neb sem ten článek nečetl, jakmile mi přišli temnokomorníci do distribuce se zájmem jsem si tento článek přečetl abych si udělal vlastní názor.

Podle toho jsem zjistil, že se vlastně na nic reagovat nedá, neb by to sklouzlo do neutuchajících debat na filosofické úrovni, debat bez konce závěru, debat o ničem. Nicméne mi článek připadal více než o fotografii, spíše o nábožeství, o jakémsi hledání nikdy nenajítelného.

Oba pisatele tohoto článku osobně znám a kdybych je měl porovnat úvahy Karla Kouckého vidím o něco vice bližší mému srdci.
Odpovědi ze strany kolegy Ryunina (Roman Válek) bych možná bral, byť byla více o zenu, kdyby za ním však stála, alespoň nějaká fotografická práce.
To, že někdo tři roky kecá, není pro mě důvod si jej začít vážit. Takových lidí znám kolem sebe většinu.
To se však o Karlovi Kouckém říci nedá, za ním stojí poctivá nejen fotografická práce a i jako člověka si jej velmi vážím.

Celkově však nemám rád prosazování nějakého náboženství, či jiných zúžených zájmů jednotlivce do fotografie, což se bezesporu stalo. Já nevím měl tedy moc ve fotografii nezajímá, kdo je křesťan, kdo se opájí v myšlenkách budhismu, kdo viklavě spojuje věci které se dle míého názoru spojovat nedají, kdo je přesvědčen o své pravdě a je o tom schopný a zájmově ochotný nekonečně diskutovat.
Ten kdo občas použije google ví své. Já sem si tedy svůj názor udělal, pouze o někteých lidech kterých si i nyní vážím, jsem ztratil iluze.

Toliko můj pohled ke zniňovaném článku.

PS: Dnes mi Temnokorník přišel, zítra by jej měl k večeru pedat do CZ foto. Zbytek SZ.
  • 0

#612 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 15:01:08

Tak nějak lidsky se mi protiví posuzování konkrétních výsledků práce (článek) podle autora. Bývá to důležitý střípek k celkovému obrazu, ale tak nějak bych od vás raději četl, že "článek je takový" než "článek je takový a autor je ... ". Doufejme, že časopisu tyto diskuze svou negativní reklamou v prodejnosti a tedy i morální podpoře lidí kteří ho tvoří a jdou tak s kůží na nelítostný trh spíše pomůžou.
  • 0

#613 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 16 březen 2011 - 15:21:58

Tak nějak lidsky se mi protiví posuzování někoho podle slov které vedou nikoliv podle činů.
V prvé řadě vidím autora, poté článek, jež je jeho odrazem, kór pokud se týká nejakého filozovování.

Vědí Pavlíku?
  • 0

#614 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 388

Publikováno 16 březen 2011 - 15:23:05

Však všetko rozlúskne "neviditeľná ruka trhu".
Keď bude ľudí, ktorí si časopis kvôli jednému autorovi nekúpia, priveľa - bude to poznať určite aj na číslach predaja.
Je to jednoducho tak - určite budú aj takí a rozoberanie dôvodov na tom nič nezmení.

Ak bude viac tých, ktorí si od tohoto (pre nedostatok lepších slov použime "kontroverzného") autora články prečítajú a zaujmú ich, bude to pre časopis lepšie (aspoň z hľadiska predaja, financií a pod).

Zatiaľ som tu čítal reakcie zväčša negatívne, má niekto opačný dojem / skúsenosť?

(pre poriadok, nezaujímam žiadne stanovisko, onoho Temnokomorníka mám na ceste=článok som nečítal, a predplatený zbytok čísel, autora nepoznám a nešmírujem :lol: ).

Ďuro
  • 0

#615 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 15:24:50

Tak nějak lidsky se mi protiví posuzování konkrétních výsledků práce (článek) podle autora. Bývá to důležitý střípek k celkovému obrazu, ale tak nějak bych od vás raději četl, že "článek je takový" než "článek je takový a autor je ... ". Doufejme, že časopisu tyto diskuze svou negativní reklamou v prodejnosti a tedy i morální podpoře lidí kteří ho tvoří a jdou tak s kůží na nelítostný trh spíše pomůžou.

Neřekl bych, že se tady jedná o posuzování podle autora. Kraken zhodnotil nejprve článek, Ypres se k tomu vyjádřil taky po svém, ode mě jste se jediného k tomu nic nedozvěděli, tento konkrétní článek jsem nečetl, ten minulý ano.
Pokud můžu říct něco k tomu článku Art Brut-Tichý(pardon nevím z hlavy přesný název,nemám po ruce příslušné) - tak z něj jsem se nedozvěděl v podstatě nic nového(to ovšem není na škodu), než co jsem už věděl z jiných zdrojů (např. článek na Paladixu). Ale protože jsem už znal, co psal Roman tady a na FA v teoretické sekci, věděl jsem jednak, jak dlouho se zajímá o fotografii, že se zabývá uměním, a jak přišel ke spojení Art brut vs Tichý. Vzhledem k tomu si podle mě můžu troufnout zhodnotit kvalitu toho článku. Celé mi to přijde jako radost z nečekaného objevu a touha jej předložit ostatním k posouzení. K tomu mě nakonec vede i jeho dotaz tady na "feedback"(nesnáším to slovo :lol:), kdy očekává kritiku a následný rozjezd "diskuse", jak jsme již zvyklí. Tady mě překvapilo, že se k tomu sám nijak nevyjádřil, přestože jsem ho zahlédnul připojeného na TK.
Negativní reklama je taky reklama, že jeho články(nebo jeho osoba) vyvolávají vášně o něčem taky vypovídají. Postoj Standy Břízy mi přijde zvláštní a řekl bych že pro budoucnost Temnokomorníka kontraproduktivní. Jak jsi sám, Pavle, napsal TK.cz nerovná se Temnokomorník. Nevidím důvod tady mazat názory na obsah časopisu, je to přece jen v sekci vostatní, kecy atd..Pokud to nebude vulgární (ergo proti pravidlům).
"kůže na trh", "nelítostný trh", "morální podpora" - to jsou pěkné přívlastky, ale taky je důležitá ona tolik zmiňovaná zpětná vazba a sebereflexe. Moc bych si nepřál dočkat situace, kdy Temnokomorník z jakéhokoliv důvodu zanikne(což bych opravdu nerad), tady si pak přečetl nebo zaslechl ze strany jeho tvůrců, že to způsobil ten a ten a ten...Kvalita časopisu je taková, jaké jsou články v něm. Nic jiného. temnakomora.cz je(a bude) mocný prostředek, jak v podstatě zadarmo získat čtenářskou základnu, nic proti tomu nemám. Budoucí čtenáři se podle mě nenechají zdeptat tím, že ypres napíše o mlácení prázdné slámy, takže celkem nechápu tyhle povzdechy.
K tomu, že ypres nic nevytvořil se vyjádřil už K.H.Borovský. :lol:
  • 0

#616 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 15:28:26

Tak nějak lidsky se mi protiví posuzování konkrétních výsledků práce (článek) podle autora. Bývá to důležitý střípek k celkovému obrazu, ale tak nějak bych od vás raději četl, že "článek je takový" než "článek je takový a autor je ...

Pavle, mluvíš mi z duše, taky bych se rád dočkal tohoto stavu. A nedá mi připomenout, že na stejném principu je založena nová soutěž Obrazofilie aneb... majitelé pátého Temnokomorníka už vědí. Doufám, že temnokomorníci se pochlapí, seberou kus odvahy a pokusí se fundovaně vyjádřit k práci někoho jiného.

A nakonec jedna technická. Podle PNS je Temnokomorník v Lounech k dostaní v:
TONY - Knihkupectví, Pražská 898, Louny 1
GECO v Kauflandu. Václava Majera 2898, Louny
  • 0

#617 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 16 březen 2011 - 15:48:09

A nakonec jedna technická. Podle PNS je Temnokomorník v Lounech k dostaní v:
TONY - Knihkupectví, Pražská 898, Louny 1
GECO v Kauflandu. Václava Majera 2898, Louny

Stando, dík, zkusím .
  • 0

#618 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 16:30:29

Abych šel příkladem, položím konkrétní otázku, o kterou digitální fotografii v článku Romana Válka se jedná?

Z minulého čísla.Fotografie Lucie Michnové
  • 0

#619 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 16 březen 2011 - 16:33:26

Tak od zajtra je Temnokomorník číslo 5 aj na Slovensku(www.fotokomora.sk), balík je už na pošte.
  • 0

#620 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 16:43:38

Mám pocit, že právě takové paparazzi praktiky nejvíce kazí přátelskou atmosféru, kde se ve vás bere tolik nenávisti?

Spíš nechápu kde se bere v někom tolik drzosti po dvou letech focení se pasovat na znalce fotografie.Jen ať se ostatní podívají jakým způsobem nahlížel na fotografii v době nedávné kdy snímek typu inzerátu z autobazaru je pro něj pomalu umění a niní nás zaplavuje články kde jsou podle mě jeho vědomosti pouze vygooglené a vyčtené.
  • 0

#621 Zee

Zee

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 119 příspěvků(y)
  • LocationHolíč, Slovakia
Reputace: 38

Publikováno 16 březen 2011 - 16:55:49

Páni kolegovia, môžem poprosiť o zavesenie 5-ky na aukro.cz, je to pre mňa najjednoduchšia cesta k jeho získaniu.
  • 0

#622 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 17:10:09

Spíš nechápu kde se bere v někom tolik drzosti po dvou letech focení se pasovat na znalce fotografie.Jen ať se ostatní podívají jakým způsobem nahlížel na fotografii v době nedávné kdy snímek typu inzerátu z autobazaru je pro něj pomalu umění a niní nás zaplavuje články kde jsou podle mě jeho vědomosti pouze vygooglené a vyčtené.

Tvůj příspěvěk jako by vypadl z 50. let. Používáš nepravdivé informace a účelově zkreslené argumenty. Roman se uměním i fotografií zabývá déle, jen ty to nevíš, nikdy se za znalce fotografie nepovažoval a ani z jeho krátké reakce na snímek modrého Favorita nevyplývá nic o umění. Pravdu máš jenom v tom, že jeho vědomosti jsou skutečně vyčtené.

Fotografii Lucie Michnové jsem vybral já.
  • 0

#623 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 16 březen 2011 - 17:15:47

Děkuji, zakoupeno. :lol:
  • 0

#624 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 17:19:20

OK, rozumná diskuze k onomu článku zřejmě není možná, vždy se to bude stáčet k osobě pana Válka, jeho zkušenostem, způsobům a názorům na něj. Téma zamykat nebudu kvůli úctě k lidem, kteří tento časopis tvoří. Zatím. Nicméně, pokud máte k autorům nějaké výhrady, řeště si to přes stránky temnokomornik.com. Temnakomora.cz tu opravdu není od toho, aby řešila vaše problémy s tímto občanským sdružením, či k ventilování nesympatí k jednotlivcům na internetu... Své jste si k němu už řekli. Mnohokrát. I hloupej by to pochopil. Tak už toho nechte.
  • 0

#625 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 16 březen 2011 - 18:20:31

Ha, tak Roman Válek je Ryunin. No to mi nějak uteklo, ale je to dobře, protože jsem mohl s nezakrytým okem přečíst, jak to vidí on. Musím říci, že to je asi vše co mi článek dal. A to není tak málo kouknout se na svět očima někoho jiného. Nejen na svět ale i na sebe.
  • 0

#626 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 18:29:07

Používáš nepravdivé informace a účelově zkreslené argumenty. Roman se uměním i fotografií zabývá déle, jen ty to nevíš, nikdy se za znalce fotografie nepovažoval a ani z jeho krátké reakce na snímek modrého Favorita nevyplývá nic o umění. Pravdu máš jenom v tom, že jeho vědomosti jsou skutečně vyčtené.

Člověk nemusí být paparazzi, stačí si zadat jméno do Googlu, a navštívit přímo web autora. Pokud tam tvrdí něco jiného, než je pravda, není to chyba čtenáře.
http://www.romanvale...ut Me/About Me/
A byl bych rád, pokud bys fundovaně odpověděl na kritiku např. Krakenovu a neytrhával z kontextu a ještě ke všemu z toho obviňoval ostatní. Když už teda hodláš obviňovat z bolševických praktik.
  • 0

#627 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)
Reputace: 164

Publikováno 16 březen 2011 - 18:36:19

Páni kolegovia, môžem poprosiť o zavesenie 5-ky na aukro.cz, je to pre mňa najjednoduchšia cesta k jeho získaniu.

A co nový e-shop na stránkách Temnokomorníka? Tam je to ještě jednodušší
  • 0

#628 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 19:04:15

Takže shrnutí. Temnokomorník číslo 5, je i z pohledu velmi kritických bardů zde velmi povedený. Krom jednoho článku, který už není nutno rozebírat , je vše povedené a časopis tím pádem doporučují (s menší výhradou) k pořízení čtyři temnokomorníci ze čtyř :lol:

Souhlas? Alespoň na nějaké věci by se dalo shodnout, ne?
  • 0

#629 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 19:07:12

Takže shrnutí. Temnokomorník číslo 5, je i z pohledu velmi kritických bardů zde velmi povedený. Krom jednoho článku, který už není nutno rozebírat , je vše povedené a časopis tím pádem doporučují (s menší výhradou) k pořízení čtyři temnokomorníci ze čtyř :lol:

Souhlas? Alespoň na nějaké věci by se dalo shodnout, ne?

Jak jsem psal, ještě jsem neměl možnost tohle číslo číst. Ale náhledem na ostatní články bych řekl: souhlasím. :D
  • 0

#630 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 19:11:28

Stejně jako Notorius.
  • 0

#631 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 16 březen 2011 - 19:27:41

Bezpochyby!!!! I navzdory tomu článku se jedná o jedno z nejpovedenějších čísel, které kdy vyšly!!!
  • 0

#632 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 16 březen 2011 - 19:29:12

A to znovu zdůrazňuju!!! Velmi dobrá práce celého tvůrčího týmu!!!
  • 0

#633 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 16 březen 2011 - 21:19:09

Vložený obrázek
Se synkem nás zaujaly všechny články od strany 13. Díky mj. za Helbichovy a Adamsovy fotky. Btw, doposud jsem Adamse viděl jen na PC a nevěřil bych, jak velikej rozdíl může být mezi PC a papírem. Těch fotek krajiny mohlo být víc. Děkuji za článek o Magnole a o matnicích.
  • 0

#634 tallpe

tallpe

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 16 březen 2011 - 21:43:49

Tak kurňa šopa, dovím se tu konečně, jestli bude příště časopis vysázený čitelnějším písmem nebo ne? :lol:
  • 0

#635 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 21:47:24

Tak kurňa šopa, dovím se tu konečně, jestli bude příště časopis vysázený čitelnějším písmem nebo ne? :lol:

Člověče :D , na vypracování tvé otázky se pracuje. Bude přednesena na příští redakční radě. Do té doby, prosím o trpělivost. Neházíme to do koše. Bereme tvůj dotaz na vědomí.
Děkujeme za připomínku.
David
  • 0

#636 tallpe

tallpe

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 16 březen 2011 - 21:49:00

Já též děkuji za reakci. Sem se bál, že to v tom mumraji zaniklo. No, nechám se překvapit.
  • 0

#637 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 16 březen 2011 - 22:38:24

Pro mě třeba je to písmo teď už dost velkou součástí "povahy" Temnokomorníka. Je tomu tak právě díky tomu, že stejně jako celý časopis je dost nezvyklé a vybočuje z řady.
Na druhou stranu mám plnou důvěru v redakci, že i kdyby v reakci na tento podnět vymyslela něco nového, bude to stále stejně výborný Temnokomorník.
  • 0

#638 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 159 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 208

Publikováno 16 březen 2011 - 23:02:09

Přesně tak, písmo bez patek je opravdu groteskní, hodí se tak na net :lol:
  • 0

#639 mAhdi

mAhdi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 23:12:05

Toz doufam, ze to nekdo neveme jako dalsi rozboureni, ale musim rict za sebe, ze sem temnokomornika bral od cisla #1 jako super vec, postupem casu entuziasmus utichal, az sem si ted u cisla #5 rekl, jestli si to budu dal vubec kupovat ... prvni co me v poslednim cisle prislo jako mlaceni slamy je clanek "Obrazofilie", nasledujici dvojrozhovor je me celkem sumafuk, proste sem to precetl, ale nak nadsenej nejsu ... nicmene "Ze stribrneho fondu svetove fotografie" je imo zcela povrchni vec nemajici hlavu ani patu, nasleduje rozhovor s "Clyde Butcher", ok; dva technicky clanky dejme tomu a finalni rozhovor ... chcu proste rict, ze nekdy od cisla dve, me nechava vetsina clanku chladnym ... a nez tu nekdo vytasi, ze si muzu zalozit vlastni casak a delat to lip (jak tady kdosi z redakce napsal, kdyz minule ypress u 4 cisla rekl, ze se mu to nelibi, berte to spis jako podnet jak temnokomornika nekam posunout - kde je vlastne prostor pro takovy pripominky? nebo se bere jen poplacani na ramena?)
  • 0

#640 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 23:31:56

Toz doufam, ze to nekdo neveme jako dalsi rozboureni, ale musim rict za sebe, ze sem temnokomornika bral od cisla #1 jako super vec, postupem casu entuziasmus utichal, az sem si ted u cisla #5 rekl, jestli si to budu dal vubec kupovat ... prvni co me v poslednim cisle prislo jako mlaceni slamy je clanek "Obrazofilie", nasledujici dvojrozhovor je me celkem sumafuk, proste sem to precetl, ale nak nadsenej nejsu ... nicmene "Ze stribrneho fondu svetove fotografie" je imo zcela povrchni vec nemajici hlavu ani patu, nasleduje rozhovor s "Clyde Butcher", ok; dva technicky clanky dejme tomu a finalni rozhovor ... chcu proste rict, ze nekdy od cisla dve, me nechava vetsina clanku chladnym ... a nez tu nekdo vytasi, ze si muzu zalozit vlastni casak a delat to lip (jak tady kdosi z redakce napsal, kdyz minule ypress u 4 cisla rekl, ze se mu to nelibi, berte to spis jako podnet jak temnokomornika nekam posunout - kde je vlastne prostor pro takovy pripominky? nebo se bere jen poplacani na ramena?)

Prostor pro názory, náměty, komentáře je na info@temnokomornik.com
Tam je nejlépe zasílat tyto podnětné návrhy. Zde to spíše vzbuzuje prostor ke zbytečným šarvátkám. Viz. článek Romana.
Kritiku rádi přijmeme a odpovíme. Na mailu to je i přehlednější a dá se lépe odpovědět. Tady mnohé informace a i odpověď může zapadnout v průběhu jiskrných výměn názorů.
  • 0

#641 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 16 březen 2011 - 23:35:40

Zde to spíše vzbuzuje prostor ke zbytečným šarvátkám. Viz. článek Romana.
Kritiku rádi přijmeme a odpovíme.

Nedá mi to, ale podívej se prosím, kdo a kdy tu debatu začal. Chtěl feedback, dostal feedback. Otázkou je, jestli feddback padne na úrodnou půdu. Nechci to tu zase vířit, ale tahle poznámka mě trošku zamrzela.
  • 0

#642 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 23:38:52

Já též děkuji za reakci. Sem se bál, že to v tom mumraji zaniklo. No, nechám se překvapit.

mAhdi, tady je názorný příklad, že se požadavek může ztratit v diskuzi. Není vždy čas projíždět vlákna. Mail je spolehlivější. Chceš-li pomoct, napiš nám, prosím ještě nějaké podnětné návrhy na mail info@temnokomornik.com

Díky David
  • 0

#643 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 23:43:49

Nedá mi to, ale podívej se prosím, kdo a kdy tu debatu začal. Chtěl feedback, dostal feedback. Otázkou je, jestli feddback padne na úrodnou půdu. Nechci to tu zase vířit, ale tahle poznámka mě trošku zamrzela.

Ano, Kamilova reakce nebyla uvážená a poprávu dostal distanc.
Ypresovu kritiku vítám. Má k ní právo.
Já yprese beru tak, že řekne okamžitě, co si myslí. Ale určitě to nemyslel ve zlém.
  • 0

#644 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 16 březen 2011 - 23:48:25

Ano, Kamilova reakce nebyla uvážená a poprávu dostal distanc.
Ypresovu kritiku vítám. Má k ní právo.
Já yprese beru tak, že řekne okamžitě, co si myslí. Ale určitě to nemyslel ve zlém.

NN, já myslím ryuninovu žádost o feedback v pondělí 14.3. v 20:09, ten to IMHO celý odstartoval. A BTW na to čekal a baví se tím. O dalších věcech se vyjadřovat nechci, nějak jsem tu debatu celou nepochytil.
  • 0

#645 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 16 březen 2011 - 23:48:57

Problém je jak vyhodnotit suché konstatování, že se ten či onen článek nelíbí či nechává chladným. Je sice fajn mít tuto reakci, ale být v redakci, tak nevím jak bych s tím naložil, protože to neříká nic o tom, co je v článku špatně, a co by se dotyčným nespokojeným líbilo a kterým směrem by ten posun chtěli.
  • 0

#646 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 23:49:34

mAhdi, díky za komentář. Není třeba se stydět za věcný negativní názor, i to nás zajímá a říkáme to od začátku. Jenom bychom se neradi stali terčem vulgárních útoků a pomluv, což ale asi nikdo z nás. To je snad pochopitelné...
  • 0

#647 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 00:01:26

Tilberiene, o tom já nic nevím. To mi uniklo. Zkusím to dohledat, jestli se jedná o něco nosného, co ovlivní můj názor.
Vidíš, já psal o něčem. A o Romanově feedbacku jsem neměl ani páru. A ty jsi si to přebral jinak. S tím, že jsi myslel, že reaguju i na to. Proto jsou tu kolikrát zbytečné zmatky.
  • 0

#648 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 17 březen 2011 - 00:05:05

Máme spoustu feedbacku o distribuci. Byl by taky nějaký o obsahu? Moc bych byl za to rád. Díky.

Tohle jsem myslel (nějak neumím vložit odkaz na konkretní příspěvek, proto to dávám jako citaci), do tý doby jsme tu řešili jen distribuční problémy.
  • 0

#649 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 00:11:01

Jo, jo..už to vidím. No, je to tak. Roman si o to řekl :lol:
Tilberiene, máš pravdu.
Kolik pak vlastně se vyplácá příspěvků, než dojde k pochopení, co ten druhý chtěl říct, že?
  • 0

#650 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 06:41:20

mAhdi, díky za komentář. Není třeba se stydět za věcný negativní názor, i to nás zajímá a říkáme to od začátku. Jenom bychom se neradi stali terčem vulgárních útoků a pomluv, což ale asi nikdo z nás. To je snad pochopitelné...

Jestli je zde někdo vulgární tak jseš to ty s tvím přirovnáním mé osoby k paparazii a k bolševickým praktikám. Nařkl jsi mě ze lži ohledně délky věnování se fotografii ryunina ,myslím že ktomu není co dodat.Každý se může podívat kolik let to je."Doufám" že budu opět smazán jako při mé poslední reakci na nepravdivý a urážlivý příspěvek tohoto pisatele.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních